Serverfri2020-02-11T13:50:40+01:00

DU TRENGER EGENTLIG INGENTING

Og har alt du trenger på ett sted

ServerFri er en skyløsning satt sammen av tjenester fra Microsoft og Lillevik IT. Med ServerFri vil dine arbeidsverktøy og filer alltid være tilgjengelige. Du kan jobbe hvor som helst, når som helst og fra hvilken som helst enhet. Tjenesten kommer med en omfattende sikkerhetsbeskyttelse, som blant annet inkluderer klassifisering av dokumenter, administrasjon av ID-er og tilganger, samt kontroll over bedriftens data og enheter. Med rundt 160 krav relatert til den nye personverloven vil ServerFri også bidra til enklere samsvar med GDPR.

“Lillevik IT er den effektive, dedikerte og kunnskapsrike IT partneren vi trenger for å kunne fokusere på vår bankdrift” – Thomas Iversen, MyBank ASA

Kontakt Oss

DETTE FÅR DU MED SERVERFRI

Sikker IT

Innebygget arbeidsflyt, backup og sikkerhetsmekanismer trygger din bedrift og hjelper deg med GDPR. Moderne sikkerhetsløsninger gir enkel og oversiktlig kontroll over alle bedriftens data og enheter.

Les mer

Full Fleksibilitet

Både tjenester og lisenser er 100% fleksible, og du betaler kun for det du faktisk bruker hver måned. Du har dermed full kontroll på dine kostnader, og kan når som helst endre tjenester eller antall lisenser.

Les mer

Null risiko

ServerFri kommer med 100% fornøydhetsgaranti, ingen binding og topp sikkerhet. Lillevik IT hjelper deg med å flytte all eksisterende data og sørger for at alle brukere er operative og fornøyde fra dag én.

Les mer

MODERNE

ServerFri gir deg den moderne arbeidsplassen du trenger for samhandling og produktivitet samtidig som du kan sikre dataene dine bedre en noen gang før.

Office-pakken inkludert e- post, Teams, Planner, Forms, Yammer, Analytics, Stream, OneDrive, SharePoint, Delve, Sway, Teams og mye mer følger med i lisensen.

SØMLØS

Løsningen gir deg valget mellom å jobbe med moderne verktøy for samhandling og produktivitet, tradisjonell filstruktur eller begge deler.

Bruker du lokale forretningssytemer som f. eks. Visma og SuperOffice beholder du selvsagt dine partnere på dette og de kan jobbe akkurat som før . Vi kjenner de fleste tredjepartsleverandører fra før og er vant til å samarbeide.

FRIHET

Du er ikke bundet til lokalt oppsett eller tradisjonelle ASP/Hosting-tjenester, men har i stedet en all inclusive-tjeneste til fast pris per måned. Ingen bindingstid og full fleksibilitet på forbruk og antall lisenser.

ServerFri deg gratis oppgradering til all Office applikasjonene og Windows 10 Enterprise på inntil fem maskiner pr bruker, slike at hjemmekontor og eksta enheter øker prisen.

ServerFri er en 100% skybasert løsning bygget på Microsoft Azure, og Microsoft 365.  Lillevik IT er vinner av Microsoft sine priser for “Beste Kundetilfredshet” og “Årets Digitaliseringspartner for SMB”, så du er trygg på en profesjonell leveranse og fornøyde brukere.

PLUKK OG MIKS

Med ServerFri kan du plukke og mikse tjenester etter dine behov. Du velger selv om du ønsker enkeltelementer eller full pakke. Grunnmodulen i ServerFri består av Microsoft 365, og inneholder Office 365, EM+S og Windows 10. Nedenfor ser du en oversikt over de ulike tjenestene som kan legges til ServerFri. Du står fritt til å sette sammen den kombinasjonen som passer best for deg.

Med mail i Office 365 er du dekket for kjente trusler gjennom Exchange Online Protection. I tillegg kan du få Advanced Threat Protection (ATP) som gir ekstra beskyttelse mot trusler, skadelige lenker og nettfiske. Alt innhold vil bli sjekket mot potensielle trusler. Dersom en kobling er usikker, advares brukeren mot å besøke nettstedet eller blir informert om at nettstedet er blokkert.

Du logger inn på en webside og finner alle programmene du bruker til daglig på ett sted med én innlogging. Arbeidsflaten kan tilpasses, og gir deg tilgang til det du trenger mest. ServerFri-portalen forenkler og effektiviserer bruken av Office 365 , og andre løsninger din bedrift bruker.

Windows kommer med et innebygd antivirusprogram i form av Windows Defender. Antivirus sørger for sentralt administrert beskyttelse mot skadevare og overvåkes av Lillevik IT. Dette kan være vesentlig særlig for større bedrifter, der det gjelder å gripe inn kjappest mulig for å hindre virus-smitte.

Med Cloud Print får du enkel og administrasjon av dine skrivere uten behov for installasjon på en lokal server. Du får samtidig masse ekstra funksjonalitet, og du har mulighet til å ta utskrifter fra hvor du enn måtte befinne deg. Det er støtte for køer, forsinket- og gjentatt utskrift, og skanning av QR-kode. Oppsettet er automatisert, og du behøver ikke bruke ressurser på en print-server.

Office 365 har flere mekanismer for å gjenopprette tapte data. En fullgod beskyttelse får du derimot først med en dedikert og ekstern backup-løsning. Med Cloud Backup sørger for en solid beskyttelse med opptil seks snapshots om dagen. Du får ubegrenset lagringskapasitet, og dataene oppbevares like lenge som du abonnerer på tjenesten.

Tjenesten gir deg tilgang til filområdene dine i SharePoint og OneDrive på en måte som ser ut akkurat sånn som du er vant til, med mapper fordelt på felles- og hjemmeområder. Du velger selv hva som passer deg best; du kan enten jobbe med de samme filene direkte i SharePoint, Teams og OneDrive, eller med tradisjonelle mappestrukturer du kjenner fra før.

Hva med Visma, SuperOffice og andre forretningssystemer? I samarbeid med tredjepartsleverandøren flytter vi alt til skyen. Du får enkel tilgang til alt du trenger på ett og samme sted, som vil gjøre hverdagen lettere for alle ansatte, samtidig som sikkerheten ivaretas. Du kan velge mellom å beholde applikasjonen på dagens server, eller flytte den til Microsoft Azure.

Med automatisk PC-oppsett slipper du kostbar konsulenthjelp og lang ventetid. Du kan pakke opp maskinen du har kjøpt hos Lillevik IT eller en annen leverandør, og logge deg direkte på med brukernavn og passord. ServerFri setter automatisk opp maskinen slik du vil ha den med programmer, antivirus, skrivere, fellesområder, rettigheter og sikkerheten du trenger.

Til fast pris per måned vil Lillevik IT drive monitorering, oppdatering, feilretting og support på alle datamaskiner som er inkludert i avtalen. Tjenesten passer på alle standardtjenester med automatisk registrering og skalering av hendelser, og inkluderer predefinerte rapporter med generell status på alle enheter dekket av tjenesten.

Med en av våre supportavtaler kan brukerne dine få hjelp med en gang de trenger det uansett hvor de er eller hvilken enhet de jobber på. Vår mest populære supportavtale gir alle ansatte rett til ubegrenset support. Uansett problem kan de kontakte våre teknikere direkte på telefon, chat, e-post eller via kundeportal.

SIKKERHETSPAKKER

Når man er bruker i Office 365 og har Windows 10 Pro eller Enterprise er man godt dekket for kjente trusler. Utfordringen for mange bedrifter er allikevel ukjente trusler, hackerangrep og brukeres identitet. Dessverre er det slik at brukeren er det enkleste angrepspunktet og derfor er det tre sikkerhetsløsninger vi anbefaler bedrifter å ta i bruk. Les under om 3 sikkerhetspakker vi kan tilby ServerFri kunder.

MFA

Kombinasjonen av bare brukernavn og passord gir ikke god nok beskyttelse for pålogging i Office 365. Hovedtyngden av bekreftede data-innbrudd i de senere årene skyldes svake, standard eller stjålne passord. Med tofaktorautentisering (MFA) gjør du det betydelig vanskeligere for en angriper å komme seg inn i kontoen din, for så i neste omgang å kartlegge svake punkter i virksomheten og legge ut på en angrepskjede.

Bedriften får to-faktorautentisering ved tilgang til dokumenter, filer og e-post utenfor kontorets nettverk. Enhetene blir kryptert og administrert i Intune. Det blir satt opp krav til passord og rutine for endring.

Betinget Tilgang

Betinget tilgang er en funksjon som gjør at bedriften kan sette visse betingelser for tilgangen til dokumenter og filer, systemer, apper og enheter. Det settes regler som sier at når dette skjer -> gjør så dette. Når dette skjer definerer selve årsaken til at du utløser en tilgangskontroll basert på bedriftens retningslinjer. Gjør så dette er en handling man bestemmer basert på retningslinjene som er satt.

Med en betinget tilgangspolicy styrer du hvordan autoriserte brukere får tilgang til bedriftens apper og systemer under bestemte forhold. For at brukeren skal få tilgang til Office 365 kreves det at brukerens enhet innrulleres og firmaet får kontroll over enheten, samt at firmaets policier blir opprettholdt. Som for eksempel at enheten må være kryptert, oppdatert og passordbeskyttet. Når en ansatt slutter, slettes kun firmadata på alle enheter brukeren har benyttet.

Kryptering

Du kan legge til en etikett idet du oppretter et dokument eller sender en e-post. Merket angir hva slags kategori dataene tilhører. Det kan dreie seg om privat korrespondanse, dokumenter ment til offentlig bruk, eller intern og følsom informasjon. Merkelappen er knyttet til en policy. Den kan sørge for bare å legge til metadata i filer for senere katalogisering. Den kan sette inn topp- og bunntekster eller et vannmerke for å tydeliggjøre bruken av opplysningene.

Med Azure Information Protection kan du klassifisere data basert på følsomhet. Du kan beskytte data uavhengig av lagringsmedium. Du har full synlighet og kontroll over dem. Du kan samarbeide trygt med andre, både innenfor og utenfor organisasjonen. Løsningen er enkel å bruke. Du kan selv velge hvordan du ønsker å administrere krypteringsnøklene for leieren (tenanten) din.

Bedriften får etiketter i alle Office applikasjoner som hjelper brukere med å klassifisere sine dokumenter og eventuelt kryptere de dokumentene som er sensitive eller inneholder personopplysninger.

Kontaktskjema
Priskalkulator

Hvem passer ServerFri for?

Hvem skal ikke ha ServerFri?

 • Bedrifter som ikke vil bruke tid på IT

 • Bedrifter som er opptatt av sikkerhet

 • Bedrifter som er opptatt av samhandling

 • Bedrifter som har planer om å vokse

 • Bedrifter som ser på teknologi som en driver for vekst

 • Bedrifter som har mellom 1-500 ansatte, uansett bransje

 • Bedrifter som vil ha forutsigbare IT-kostnader

 • Passer for deg som er generelt opptatt av leverandør-uavhengige, skalerbare, enkle og kosteffektive løsninger.

 • Bedrifter som benytter Google Apps, og ønsker å fortsette med det

 • Bedrifter som ikke vil overlate administrasjon av IT til eksterne

 • Bedrifter som, av ulike årsaker, ikke kan ta i bruke skytjenester

 • Bedrifter som må lagre alt på norsk jord (gjelder f eks. ikke regnskapskontorer)

 • Bedrifter som benytter Linux

Ofte stilte spørsmål

Inneholder M365 Business Premium Azure AD P1?2021-09-01T11:46:32+02:00

Den innholder kun deler av Azure AD P1, mer spesifikt: Azure Multi-Factor Authentication (MFA), self-service password reset med AD write-back, og Conditional Access. Fullverdig versjon av Azure AD P1 er på vei til Microsoft 365 Business Premium, se link: https://techcommunity.microsoft.com/t5/small-and-medium-business-blog/azure-active-directory-premium-p1-is-coming-to-microsoft-365/ba-p/1275496

Hvordan laster jeg ned Office 365 pakken?2021-09-01T11:02:28+02:00

Logg deg inn med din Office 365 bruker på www.office.com og klikk på “Installer Office” oppe i høyre hjørne. Der kan du velge om du ønsker full Office 365 installasjon eller enkeltapper.

Fungerer ServerFri for både PC og Mac?2019-11-13T10:25:52+01:00

Fungerer ServerFri for både PC og Mac?

Med ServerFri har du tilgang til alt du trenger både enkelt og sikkert for både PC og Mac. Det gjør ingenting om du allerede har Office 365 fra før – det sparer bare tid for oppsettet. Microsoft ønsker at alle tjenester og applikasjoner skal være like gode på både PC, Mac, Mobil og Nettbrett. I dag ser vi at de lykkes og det er tusenvis av fornøyde bedrifter med Mac som bruker Microsoft 365Office 365 og Azure.

Har jeg garantier med Microsoft 365?2020-04-30T14:37:07+02:00
Hvilke garantier har jeg med Microsoft 365?

Microsoft garanterer for 99,9% tilgjengelighet med finansielt støttet SLA (Service Level Agreement) for alle kunder. Alle systemer er tilrettelagt for GDPR og Microsoft sine skytjenester anbefales av den norske regjeringen. Det er mer enn 1000 uavhengige Microsoft partnere i Norge så du vil alltid ha et stort antall IT selskaper som kan bistå deg om du ønsker det.

Er det bindingstid på Microsoft 365?2019-07-19T10:07:41+02:00
Er det bindingstid?

Nei, du kan fritt justere antall lisenser opp og ned etter behov fra måned til måned, og våre systemer sørger for automatisk beregning av faktisk forbruk. Ønsker du og si opp avtalen med Microsoft eller flytte til en annen leverandør, er det ingen binding utover inneværende måned så fremt denne ikke allerede er fakturert.

Hvilken Microsoft 365 lisens passer for meg?2019-07-19T10:08:24+02:00
Hvilken lisens passer for meg?
 • Microsoft 365 Business gir mye for pengene og et ok nivå av sikkerhet (begrenset opp til 300 brukere).
 • Microsoft 365 E3 gir økt sikkerhet med støtte for betinget tilgang og enda bedre kontroll på alle enheter (ubegrenset antall brukere).
 • Microsoft 365 E5 passer for de som virkelig vil ta sikkerhet på alvor og ønsker enda mer fleksibilitet til brukerne samtidig som sikkerheten er ivaretatt (ubegrenset antall brukere).
Hvem passer Microsoft 365 for?2019-07-19T10:09:08+02:00
Hvem passer Microsoft 365 for?

Microsoft 365 er utviklet for bedrifter som trenger en løsning som gir de ansatte de beste produktivitets- og samarbeidsfunksjonene fra Office 365, samt enhetsbehandling og sikkerhetsløsninger som sikrer bedriftens data og ressurser på tvers av enheter.

Er det gratis etablering på Microsoft 365?2019-07-19T09:57:59+02:00
Etablering

Etablering av lisensene til Microsoft 365 er kostnadsfritt, og det finnes også gratis verktøy som kan hjelpe deg med flytting av eksisterende data. Etablering av gode løsninger og flytting av data krever litt teknisk innsikt og tid, avhengig av kompleksitet og innhold.  For de aller fleste er det derfor mest naturlig med noe bistand til å flytte dagens innhold, etablere tilstrekkelig grad av sikkerhet, samt generell konfigurasjon og opplæring.

Allerede etablert

Er du allerede etablert direkte i løsningen til Microsoft eller hos en annen leverandør med tilstrekkelig oppsett, flytter vi sømløst og kostnadsfritt lisensieringen over til oss. Hos Lillevik IT får du alltid samme pris som veiledende på nett hos Microsoft og følgende er inkludert i lisenskosten:

 • Norsk faktura automatisk justert for faktisk forbruk
 • Ingen bindingstid på tjenesten utover inneværende måned
 • Support på kritiske hendelser i tjenesten til Microsoft
 • Tilgang på et sterkt fagmiljø med kompetanse og erfaring i din løsning
 • Tilgang på relevante tilleggstjenester som support, ekstern backup, utstyr og infrastruktur
Hva koster ServerFri?2020-01-09T08:09:52+01:00
Hva koster ServerFri?

Serverfri koster fra 163,- pr bruker/mnd. Du har også mulighet for å legge på tilleggstjenester som utvidet brukersupport, ekstra backup og økt sikkerhet. Du kan lese mer og finner vår priskalkulator  som viser hva det vill kunne koste med ServerFri ut i fra dine behov .